Espadoncup 2019

Beste sportievelingen,

 

De Espadon-RYCOcup 2019 te Oostende was weerom een voltreffer!

Zonovergoten dag met volop vis voor iedereen.

De negen boten konden ruimschoots op tijd vertrekken naar de visgronden. Eens toegekomen bleek er een massa vis te zitten. Schar  speelde de hoofdrol in het gebeuren. Hier en daar is er een zeebaars gevangen maar de deelnemers wisten dat deze niet meetelden voor de weging.  Ze konden wel hun dotatie zeebaars meenemen naar huis om te consumeren.

De Vrije Noordzeevissers verdienen ook een pluim voor de feilloze organisatie. We kijken er al naar uit om editie 2020 te kunnen vissen.

De winnaar van de wedstrijd is Ronny Cleymans (EZV) met 83 stuk en 12,920kg. De Kampioen Van Belgie 2018 toonde zich van zijn beste kant. Ronny kon niet aanwezig zijn op de prijsuitdeling wegens familiale zaken.

Runner-up was voor onze Spaanse vriend Daniel Ayats (RZC) met 72 stuks en 11,230kg.

Het brons was voor Wilfried Buls (Tubertini Belgie) met 70 stuks en 11,100kg.

Bij de ploegen was het even spannend.

Tubertini Belgie won per team

Tweede plaats voor het blauwe leger uit Wommelgem, Robbyfish Zeehengelclub

Derde team ging naar onze Nederlandse vrienden De Noordzeevissers

Nationale coach Jan Aspeslag (Tubertini Belgie) haalde met zijn sectoroverwinning de plaats van de eerste veteraan

Voor verdere verslaggeving verwijzen wij u graag door naar onze partners van Zeehengelsport en Hengelsport uitgegeven door Sportvisserij Vlaanderen.

Details van de uitslag individueel

Espadon-RYCOCUP ind

 

Per team

Espadon-RYCOCUP team

 

 

 

 

 

 

 

Beste boothengelaars,

 

Hierbij de trekking van de Espadoncup die morgen op 20 april gevist word.

Dat de beste mogen winnen in een vriendschappelijke sfeer!

 

 

 

 

 

 

Beste boothengelaars,

 

Hierbij kan u de uitnodiging en inschrijving vinden van de Epadoncup editie 2019 die doorgaat op zaterdag 20 april te Oostende.

Snel inschrijven is de boodschap omdat de plaatsen beperkt zijn.

Espadoncup 2019

 

 

 

Beste hengelsporters,

 

De uitgave van de Espadoncup 2018 kon eindelijk eens doorgaan. Het weer was iets beter dan voorgaande jaren. Tevens de eerste wedstrijd van ons klassement die kan doorgaan dit jaar.

De organisatie was in handen van R.Y.C.O – Vrije Noordzeevissers en was tip-top in orde.

We konden terugkijken op een vlotte organisatie met een mooie prijzentafel en een spannende pronostiek. De inrichters hadden duidelijk niet gekeken op de gedane inspanningen en werk. Waarvoor dank. TOP!

De weersvoorspellingen waren daags voordien niet echt wat ze moesten zijn maar bij een zuiden tot zuidwestenwind kan veel mogelijk zijn. Ja, er moest onder de kust gevist worden.

Al snel bleek dat de vis heel plaatselijk zat. De vangsten bestonden voornamelijk uit schar en bot en een enkele wijting. Wie de grootste exemplaren kon vangen mocht zich kronen als winnaar, dat was meteen duidelijk.

Lucien Scheiris van de Zeewolven Brasschaat was de grote slokop. Individueel winnaar, grootste vis en eerste veteraan. Een welverdiende proficiat. Tweede was Hans De Vries van het Tubertini Nederland team die weliswaar de meeste vissen kon vangen maar niet de grootste. Derde prijs was voor Peet Leentjes van Edelkarper Nederland.

V.l.n.r. Hans De Vries, Lucien Scheiris en Peet Leentjes

Uitslag individueel Espadoncup 2018

Bij de teams was Tubertini Nederland de sterkste. Het blauwe leger van het Robby Fisch Wommelgem was tweede en Big Marlin Team Nederland was derde.

Tubertini Nederland

teams espadoncup 2018

Voor het volledige verslag van de wedstrijd verwijzen we u naar onze partners.  Het Hengelblad uitgegeven door Sportvisserij Vlaanderen en Zeehengelsport te volgen op Facebook en www.zeehengelsport.nl

Enkele sfeerbeelden

 

 

Bim bam Beieren, de klokken leggen eieren

Bim bam bom, de Espadoncup is weerom…..

 

Jawel, op paaszaterdag 31 maart 2018 richten De Vrije Noordzeevissers hun Espadoncup in.

Zoals ieder jaar is dat een topwedstrijd met alles erop en eraan. Zou jammer zijn om er niet aan deel te nemen.

Deze wedstrijd is de tweede op de kalender die meetelt voor ons favoriete klassement.

Weeral is tijdig inschrijven de boodschap.

De uitnodiging kan u hieronder vinden.

Espadoncup 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Helaas afgelast in 2017!

2017 een organisatie wissel.

Wij danken de Espadonclub voor de jarenlange toewijding naar de Espadoncup! Ze geven de fakkel graag door aan de Vrije Noordzeevissers! Als organisators van het Penn Superprestige Boat klassement, zijn we erg blij dat deze wedstrijd vanuit Oostende niet verdwijnt! Veel succes aan de nieuwe organisator in het organiseren, zoeken van prijzen ……

Hier een schrijven van de nieuwe organisators!

Beste sportvrienden ,

In bijlage vinden jullie de uitnodiging voor onze internationale wedstrijd  “ Esdpadoncup 2017 “ ! Na een jarenlange organisatie door onze vrienden van “ Espadonclub Oostende “ werd het tijd om de fakkel door te geven.

Dit jaar wordt de wedstrijd georganiseerd door “ De Vrije Noordzeevissers”  in samenwerking met “Jachtclub RYCO “.

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen , onder een stralende hemel , in ons clubhuis van de RYCO te Oostende !

Met sportieve groeten,

Daniel Devriendt

Klik voor uitnodiging en inschrijvingsinformatie…..

Espadoncup 2017

 

 

 

 

 

 

 

We zetten graag de winnaars ‘in the picture!’

Volledige uitslag vindt u onderaan.

Algemeen 1ste plaats.

IMG_2526

Bram Cole met 19kg 170  Robby Fish Zeehengelclub

 

Algemeen 2de plaats

IMG_2548

Ronny Cleymans van EZV met 13kg 580

Algemeen 3de plaats

IMG_2545

Theo Maes van KZDZ- Hielkema team met 9kg 290

 

Bij de teams gaat Robby Fish team overtuigend met de gouden plak lopen!

IMG_2538

 

 

Mooie gullen bepalen de uitslag op de Espadoncup te Oostende!

Op 26 maart ging vele vissers met een bang hartje naar Oostende, de vroege voorjaarsvisserij kent zijn grillen. Zo was er bij vele de hoop om wat gullen te klissen met daarbij een eerste schar of bot. Maar in welke aantallen dat weet je nooit op voorhand.

Elke topvisser weet dat je op deze dagen alles in je kist moet hebben, van kleine naar grote haken en bovendien een variëteit van kleuren en afhouders…. Om dan tijdens de dag snel over te schakelen van een bot- naar een gullenvisserij.

IMG_2515Danny Lens met een mooie gul!

15 boten vertrokken naar het Duinengat voor Bredene, daar ging het gebeuren. Al snel kwamen hier en daar wat stevige gullen aan boord, weliswaar niet in grote aantallen maar wel mooi van formaat. De trend was gezet….. het zou vandaag steevast een gullenvisserij worden!

Om deze wedstrijd te winnen moet je al een beetje geluk hebben met je boottrekking en daarna nog een goede bootplaats. Natuurlijk moet je de gullen nog bovenkrijgen, dat is geen makkelijke klus als het springtij is, maar het eerste mag zeker niet ontbreken.

IMG_2531

Zondag 26 maart was het zo’n dag voor Bram Cole van Robby Fish Zeehengelclub. Hij wist maar liefst 9 stuks te vangen waarvan 6 mooie gullen tussen 3kg en 3,78kg gekuist goed voor 19.170kg vis. Op de 2de plaats komt Ronny Cleymans van EZV met 5 gullen goed voor 13.510kg. Het podium wordt afgesloten door Theo Maes van KZDZ- Hielkema team. Proficiat!

Bij de teams was Robby Fish team niet te stoppen, zij wisten met 4 bootoverwinningen overtuigend te winnen. Op de 2de plaats was het Tubertini Nederland gevolgd door Eglehemse Zeevissers, de ploeg die vorige week voor de 3de keer op rij de Beker van Vlaanderen won.

We kijken terug op een fijne georganiseerde dag door Espadon, zowel trekking als prijsuitreiking was uitstekend verlopen.

Hopelijk tot een van volgende prestige wedstrijden!

Klik voor de volledige uitslag op volgende links

Espadon individuele uitslag  2016

Espadon uitslag teams 2016

 

 

 

 

 

 

De Espadonclub van België v.z.w.
Organiseert op zaterdag 26 maart 2016

De Espadoncup 2016  ——- Wedstrijd gaat DOOR!

Internationale zeehengelwedstrijd te Oostende
Ingesloten de nodige inlichtingen en een inschrijvingsformulier
Voor verdere inlichtingen kunt U terecht bij:
Peere Dominique
Eendrachtstraat 73
8400 Oostende
tel : 059/515036
GSM : 0496/762070
e-mail : secretariaat@espadon.be

 

Briefwisseling: Oostende, 1-3-2016

Geachte Collega Zeevisser, beste vrienden,
Wij hebben de eer en het genoegen u uit te nodigen op onze internationale boothengelwedstrijd “ESPADONCUP” die dit jaar wederom doorgaat vanuit de R.Y.C.O. jachthaven te Oostende en dit op ZATERDAG 26 maart 2016.

Bijzonderheden

– De reglementen van het V.V.B.Z. zijn van toepassing. Belgische deelnemers dienen lid te zijn van het V.V.B.Z. of aanverwante federaties. Buitenlandse deelnemers dienen over een bewijs van verzekering(wedstrijdvergunning) te beschikken. Kopie dient verplicht bij deelnameformulier gevoegd.
– De inschrijvingen kunnen zowel individueel als per team van vijf vissers gebeuren
– De boottrekking heeft plaats op donderdag 24 maart om 14.00u in jeugdherberg ‘De Ploate’ , Langestraat 72 te Oostende.
Uitmaak: Sportcommissie V.V.B.Z. en de Espadonclub van Belgïe.
– Wij verwachten U op zaterdag 26 maart om 07.00u in de RYCO om uw wedstrijdkaart op te halen. De boten varen uit om 08.00u.
– Als er onder de kust gevist wordt, eindigt de wedstrijd om 16.00 uur, wordt er gevist aan de Goote Bank eindigt de wedstrijd om 15.30 uur.
– De gevangen vis blijft eigendom van de visser en mag na de weging afgehaald worden tegen afgifte van de deelnemerskaart.
Belangrijk
– De prijsuitreiking heeft plaats omstreeks 19.30 uur in de bar van de RYCO
– Prijzen in natura worden voorzien voor de eerste en de tweede visser van elke boot.
– Het inschrijvingsrecht bedraagt 60,0€ (aas niet inbegrepen). Wanneer de wedstrijd afgelast wordt door de weersomstandigheden, zullen geen kosten aangerekend worden.
– Het inschrijvingsformulier dient bij ons toe te komen 3 dagen voor de boottrekking en dient zorgvuldig ingevuld, opgestuurd te worden naar ons secretariaat Eendrachtstraat 73, 8400 Oostende of per mail naar secretariaat@espadon.be
– Gelieve het inschrijvingsgeld over te maken op rekeningnummer BE38 7795 9323 6472 van BELFIUS bank op naam van Espadon club van België. Inschrijvingen die niet betaald zijn voor de dag van de boottrekking komen niet in aanmerking voor deelname aan de wedstrijd.

Ereprijzen :
– Trofee aan de 3 eerste individueel klassement
– Trofee aan de 3 eerste teams
– Trofee eerste dame
– Trofee eerste 60 plusser
– Trofee voor de eerste belofte en trofee eerste junior
– Trofee voor de zwaarste vis
– Prijs eerste deelnemende schipper

Er rest ons nog enkel, U allen een aangename en visrijke wedstrijd toe te wensen

Het Bestuur
INSCHRIJVINGSFORMULIER INTERNATIONALE BOOTHENGELWEDSTRIJD
“DE ESPADONCUP” OP ZATERDAG 26 maart 2016 TE OOSTENDE

Club…………………………………………………………………………………………………………………Adres……………………………………………………………………………………………………….. Verantwoordelijke : ……………………………………………………………………………

e-mail : …………………………………………………………….

Tel : ……………………………………………………………………………………………………………

Gelieve in onderstaande tabellen uw teams samen te stellen.
Opmerking : onvolledige teams worden niet aangevuld, deze mensen vissen bijgevolg individueel en niet als team
Gelieve ook speciale categorieën aan te duiden : Dame – Veteraan – Belofte – Junior

Team A Verbondnr. cat Team B Verbondnr. cat
1 1
2 2
3 3
4 4
5 5

Inschrijvingssom 60€ per visser (Formulier zonder het betalingsbewijs is ongeldig).

Aantal vissers:……………………..X 60€. =…………………………………………………..€

Gelieve de totaalsom over te maken aan “ESPADON CLUB VAN BELGIE”
rekeningnummer 779-5932364-72 en het inschrijvingsformulier terug te zenden vóór 21 maart 2016 aan het secretariaat, Eendrachtstraat 73, Oostende 8400 of te mailen naar secretariaat@espadon.be . Buitenlandse deelnemers wedstrijdvergunning bijvoegen a.u.b.

Door deze inschrijving verklaren wij ons akkoord met het algemeen reglement van de wedstrijd.

Datum ……/………/2016 Naam + Handtekening :

Opgepast !!! De inrichters van deze wedstrijd kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele ongelukken, van welke aard die ook mogen zijn.

e-mail : secretariaat@espadon.be